Home » Sicilien » Arancine från Sicilien

Arancine från Sicilien

Den 13 december firar Sicilienarna Sankta Lucia (det är därifrån vi har fått det) och har som tradition att äta arancini , vilket de för övrigt gör 365 dagar om året men den här dagen når det sin höjdpunkt! Alla har sina recept på Arancine men det här är från min släkt!

Ingredienser:
(ca 20 st)

1 kg ris
2,5 liter vatten
100g smör
30g salt
2 påsar saffran

Lägg alla ingredienser ovan i en stor kastrull (teflon) och låt sjuda upp. Koka på medelvärme utan omrörning tills riset har absorberat allt vatten och låt sedan svalna.

Förbered köttfärssåsen
1 lök
1 morot
1 stjälk selleri
2 lagerblad
en nypa kryddnejlika pulver
250g fläskfärs
250g nötkött
2 msk tomatpuré
200 gr frysta ärtor
peppar
250 gr riven ost
några skvättar vitt vin

Rör ihop allt utom osten och låt stå och puttra i ca 1tim 30min. Lägg i osten när allt är färdigkokt.

Ta en handfull ris och bildar en boll  med händerna, stor som en apelsin. Om riste skulle vara för blött blandar du i lite mjöl. Gör ett hål i bollen och fyll med köttfärssåsen och sen trycket du igen hålet.
Rulla bollen i en blandning av mjöl och vatten och sedan i ströbröd. Lägg i en kastrull med mycket rapsolja och låt den bli gyllenbrun. Ta upp, lägg på hushållspapper, låt svalan, och låt den sen väl smaka!

 

, ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*