Home » Sicilien » Siracusa, Arenella

Siracusa, Arenella

Siracusa, Arenella
Vi har i flera år hyrt ett hus i en liten stad vid havet, Arenella.  Eller stad är nog att ta i. Arenella är ett villaområde ca 30min (20 km) utanför Siracusa. Det är många fastboende där men i huvudsak är det en sommarstad. Italienarna hyr eller äger sommarhus i området som de flyttar till under sommaren. För det mesta arbetar de på pendelavstånd. Många hyr också sommarhus här under semestrarna. En lång gata leder fram själva Lidon, Lido di Arenella,  den privata stranden. Naturligtvis kan man även ligga på graisstränderna som ligger i början och i slutet av stranden. Längs gatan som leder ner till badet finns ett litet torg, runt torget finns en bar, en restaurang och en liten minilivs.

Det kostar ca 10Euro att få 2 stolar med 1 parasoll. Inne på området finns alla bekvämligheter som dusch, toaletter (glöm inte ta med toapapper då de oftast är slut), barområde, restaurang, lekplastser, volleyboll m.m
Under sommaren brukar de även ha vattengympa och andra aktiviteter varje dag. Vissa kvällar blir det även lite dans i sanden. De spelar musik som hörs och det är allmänt mycket trevligt!!
Vill man inte betala så finns det ett gratisområde i början och i slutet av stranden! Det är inga problem att gå in och ut ur det privata området om man t.ex. vill gå in och handla något att äta eller dricka.
Men glöm inte parasoll, det blir varmt…

Stranden är inte så lång men räcker till. De är inte alltför trångt. Förutom i Augusit och helgerna under sommaren då man vill vara där tidigt på morgonen om man vill ha solstolar längst fram…

Huset vi hyrde låg ca 5 min promenad därifrån. Området är ett villaområde och de var lugnt runtomkring. Vi hade en stor trädgård med skuggad uteplats och citronträd. Vi hade 3 sovrum, stort  kök och vardagsrum i öppen planlösning,  1 badrum med badkar och dusch inne samt utedusch och en toalett ute. På kvällarna gick vi en promenad till baren/restaurangen men annars satt vi mest på uteplatsen och njöt av de varma kvällarna.

Om man vill åka till Siracusa är det bekvämt att ta buss 11 som går längs med huvudleden och har sista ändstation precis utanför Lidon. Åk med den ända till Siracusa och hoppa av vid ändstationen, Piazza delle poste, Ortigia. Ortigia är Gamla Stan i Siracusa och den bästa delen. Du går lätt runt gamla stan på 1 timme men strosar du runt i kvarteren och stannar för ett glas eller glass, beundrar ruinerna, de fina husen, Fontana delle paperi, hamnen…ja då försvinner lätt hela dagen…och glöm inte ta med badkläder..det finns en badplats från klipporna på den sydvästra sidan..
På kvällarna finns massor med underhållning men ha koll på sista bussen, den går vid 21-tiden. Taxi finns och har nummer (uppdaterat januari 2014).
Du kan läsa mer om Siracusa  här!

 

Från Arenella kan man ta sig lite mer söderut till Fontane Bianche. Det går tyvärr inga direktbussar dit utan du måste isåfall åka till Siracusa och där ta en buss tillbaka mot Fontane Bianche.
Men om man har tillgång till bil så är det bara ca 20 min resa.
Fontane Bianche är också en semesterstad men har mycket mer att erbjuda. Framförallt för att där även finns en Internationell camping. De finns flera barer längs med stranden och även restauranger längs med huvudgatan. De har nattclub på sommaren och mycket trevliga kvälls/nattöppna barer på stranden. En dag där är att rekommendera, ni som har barn ska lägga Er längre bort på stranden då det i slutet av stranden finns en bra lekplats som består av ett piratskepp, precis lagom nära baren och solstolarna…

Fritidsresor har nyligen byggt hotell längst bort på stranden och börjar med charter sommaren 2014.

, ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.