Home » Sicilien » Siracusa, Belvedere

Siracusa, Belvedere

Belvedere, Siracusa

Buss 11 tar dig från Siracusa (Piazza delle Poste) till Belvedere. Belvedre är väl värt ett besök främst för att se Castello Eurialo.

Castello Eurialo är ett fort från den grekiska tiden och mycket välbevarat. Den byggdes på höjden med utsikt över havet för att snabbt kunna se annalkande fiender! Fortet är byggt med gångar som sägs leda ända ner till havet, där de skulle kunna överrumpla sina motståndare. Gångarna är inte längre tillgängliga för turister men en liten del av dem kan man vandra i!

Läs mer om Castello Eurialo här: http://www.italyguides.it/it/italia/sicilia/siracusa/castello_eurialo/castello_eurialo.htmEfter besöket på Castello Eurialo tar man bara en kort promenad så är man i Belvedere centrum. Ovanför Belvedre blickar det gamla kyrktornet, numera radiomast, ut över byn. Besök den lilla kyrkan, tänd ett ljus och njut av stillheten och svalkan. gå sen bakom staden mot väster, så kommer du till de gamla tvättstället. Flera stenkar under tak med en vidunderlig utsikt över fruktlundarna bakom Belvedre…..

, ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*