Home » Sicilien » Siracusa, Ortigia

Siracusa, Ortigia

Siracusa, Isola di Ortigia

Den vackra gamla porten ledde in till en liten innergård, full av blommor och örter. Det stod ett bord och en stol framför dörren som ledde in till ”min” lägenhet. Lägenheten jag hyrde var en s.k monostanza. Ett sovrum med ett större rum som var ett kombinerat kök/vardagsrum/hall samt ett badrum.  Den låg mitt i Siracusas Gamla Stan, som heter Ortigia

Ortigia är som en lite ö för sig med en lite bro som förbinder den med Siracusa. Här ligger flera fiskebåtar i den lilla hamnen och längs med den stora hamnkajen ligger de stora båtarna på rad. Under sommaren stannar flera kryssningsfartyg utanför kajen och så fylls Ortigia av alla möjliga nationaliteter.

Att hyra en lägenhet i Gamla Stan är inte svårt och det finns alla standarder. Min lägenhet kostade 2000/månaden. Inklusive el exklusive gas. Gas används i alla spisar här nere. När man behöver byta ringer man en leverantör som kommer och byter ut gasoltuben. Kostar ca 200sek.  Jag åt ute nästan varje dag så jag behövde inte byta någon gång.

Att äta ute här är billigare än i Sverige. Jag åt frukost hemma och köpte en panino (fralla) till lunch.
De finns flera små restauranger i Gamla stan som inte är så dyra. De runt Kyrkan (Piazza Duomo) är dyrast men kan ju vara trevligt att sitta där också någon kväll med ett glas Mimosa!

I Ortigia händer det mycket under sommarmånaderna. Uppträdanden, nattklubbar, uteföreställningar m.m. Gå in på siracusas stad hemsida eller facebooksida för mer info.

Ortigia siracusa hos sicilynu  Siracusa, Ortigia Ortigia siracusa hos bonisland 300x200
image-35

, , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.