Home » Sicilien » Pasta al forno a la Maria

Pasta al forno a la Maria

Den här rätten hittar du också i barer och på snabbmatsställen. Den smakar som godast under ett parasoll till lunch med en Birra Moretti till….

Pasta al forno

300 g pasta
4 msk olivolja
2 vitlökar
200 g fläskfärs
1 dl rödvin
3 dl tomatsås (om du inte har färdig så blanda i 1 burk tomatkross, 1 msk tomatpuré, 1 hackad gul lök samt salt & peppar)
2 ägg
1 dl riven pecorino
2 msk ströbröd

Häll olja i en kastrull, finhackad vitlök och lägg i, sätt på plattan och låt vitlöken fräsa någon minut, ha sedan i fläskfärsen och stek på medelvärme. När färsen fått färg häller du i vinet och låter det koka bort, rör om under tiden. Häll i tomatsåsen och krydda med salt o peppar.
Knäck äggen i en skål och blanda med hälften av pecorinoosten, salta o peppra.
Värm ugnen till 200 ° C. Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente .
Smörj en ugnsform och lägg på lite ströbröd, ost och lite av äggblandningen. Varva med pasta, köttsåsen och ströbröd, äggblandning, pecorino. Avsluta överst med pecorino.Låt stå i ugnen ca 40min. På slutet kan du slå på grillen för att få det där knapriga översta lagret.

pasta al forno recept hos sicilynu pasta al forno, strandmat Pasta al forno a la Maria pasta al forno recept hos sicilynu 300x155

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*