Home » Sicilien » Eoliska Öarna

Eoliska Öarna

Eoliska öarna är en ögrupp av vulkaniska öar utanför Sicilien, strax ovanför Messina. Det består av flera öar  och 7 av dessa är bebodda.

Alicudi, Filicudi, Lipari, Panarea, Salina, Vulcano, Stromboli 

Den största ön är Stromboli, vulkanen är fortfarande aktiv. Många kommer hit för att vandra och man kan även åka helikopter om man så viStranden består av vulkanisk aska och är alldeles svart! Havet utanför är alltid varmt då det kommer upp ånga ur små hål i botten. Passa dina silversmycken när du badar… Det blir svarta. Lerbad finns också! Många kommer hit för att vandra och man kan även åka helikopter runt öarna om man så vill. På ön finns övernattningsmöjligheter och mysiga restauranger. Passa på att ta ett glas av öns eget vin, Malvasia.
Till öarna kommer man via båt antingen från Milazzo eller från Messina.. Under sommarhalvåret går de hela tiden från 07.00 till 22.00. Bokning är lättast att göra på plats. Flygbåten tar ca 40-120 min från Milazzo beroende på vilken av öarna man ska till.

Länkar;

Hotell på Stromboli

Bokning av båtar/tidtabeller på italienska/engelska

Till Eoliska öarnas sida..

eoliska öarna eoliska öarna isole eolie stromboli Eoliska Öarna  eoliska   arna 300x225
image-259

, , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*