Home » Sicilien » Vackra kyrkogårdar

Vackra kyrkogårdar

Sicilien har mycket vackra kyrkogårdar, väl värda ett besök. Familjegravarna kan vara otroligt vackra bearbetade konstverk. Under högtiderna samlas familjerna där under dagen  för att hedra sina avlidna släktingar.

På Sicilien är avlidna släktingar mycket närvarande, både till vardags och till storhelger. Oftast har man en liten minneshörna med foton och tända ljus hemma. En madonna,/kors hänger ovanför porträttet. Utanför husen kan de sitta ”posters” med  en avliden släktings namn. då vet man att någon släkting till den som bor här nyligen gått bort. Man brukara låta de sitta ett år. Oftast har man en vaka hemma hos den döde i 3 dagar. Då kan vänner och släktingar komma dit och säga hej då. Alla har med sig mat/frukt/godis.
Sen blir det begravning i kyrkan och gravsättning. På Sicilien kremeras man inte. Oftast läggs man i en familjegrav. När en familjegrav är full så tar man upp en medlem och lägger benen i en mindre kartong som man sedan lägger ner i graven igen. På så sätt kan flera generationer få plats. Man sätter också ett foto på graven av den avlidna. De bygger även fantastiska mausoleér. Då köper de marken på kyrkogården och bygger ett ”hus”. Husen får stå i evighet, även familjegravarna. De enda som tas bort är de kommunala gravarna, som är mycket enkla. De får vara kvar i 15 år, sedan tas den tillbaka och benen flyttas.

Så ta er tid för ett besök på en Italiensk kyrkogård.

kyrkogård siracusa kyrkogård, Sicilien, begravning, familjegrav, mausoleum Vackra kyrkogårdar IMG 3665 225x300
image-394

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*