Home » Sicilien » Påsk på Sicilien

Påsk på Sicilien

”Det finns inget stad på Sicilien, där Kristi lidande inte återupplivas genom en riktig påskfest” – Leonardo Sciascia

På Sicilien firas påsken överallt. I minsta lilla by så är det påskfestligheter. Processionerna går genom städerna, alla tar på sig finkläderna och maten har förberetts i dagar! Om Ni vill uppleva en riktig festhöjdpunkt på Sicilien ska Ni vara där över påsken. Det finns massor att se för både stora och små. Marknadsplatserna brukar fyllas av karuseller och på kvällarna duggar processionerna genom byarna tätt.
Vädret har blivit bättre och det regnar inte lika mycket nu. Graderna ligger upp mot 20 på dagen men det kan vara kyligt på kvällen så ta med varmare jacka och strumpor till skorna till kvällarna 🙂
Landskapet är också otroligt vackert nu då allt är grönt. turismen har inte kommit igång ännu så det är ingen risk för köer till populära kyrkor m.m.

I år, 2016, ligger påsken tidigt och att ta sig ner dit blir lite pyssel då Norwegians direktflyg inte tar sig ner dit ännu (börjar efter påsk)och inte heller charterbolagen har börjat åka. Hem hittar man direktflyg. Men det finns flertalet möjligheter med bl.a. Norwegian till Rom och Ryanair från samma flygterminal ner till Catania eller Palermo.

pasqua sicily.nu påsk, sicilien Påsk på Sicilien erice3 ph stanislao savalli kmIC U4301010748753774wC 520x346 Viaggi Web 300x200

,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.